Chigagon pizzapurilaiset - Rob Rainford, "Licence to Grill"

kilo jauhettua paistijauhelihaa
neljänneskilo hienoksi pilkottua pepperonimakkaraa
7,5 dl jauhettua parmesaania
2 rkl pizzakastiketta purkista

8 siivua provolone-juustoa
suolaa ja pippuria maun mukaan
8 hampurilaissämpylää - tässä käytetty juusto-sipuli-sämpylöitä

Sekoita jauheliha, makkara, parmesaani ja pizzakastike kulhossa, niinkuin nyt tavallisestikin sekoitat jauhelihapihvitaikinaa.
Muodosta massasta 8 hampurilaispihviä. Anna pihvien asettua hetki jääkaapissa peitettynä.
Paista tai grillaa pihvit niin kuin haluat. Mausta suolalla ja pippurilla juuri ennen paistamista.
Juuri ennen kuin pihvit ovat valmiita, lisää pikkunokare pizzakastiketta joka pihville ja sen päälle rehevä juustosiivu.
Paahda hampurilaissämpylöitä hetki.
Kokoa purilaiset niinkuin juustopurilaisesi haluat - salaattia, tomaattia, suolakurkkua, sipulia...
Tarjoile.

On muuten hyviä... ja kun pepperoni käytetään mausteeksi tällä tavoin, se ei maistu liikaa, mutta maistuu kumminkin ;-)

Pekoni-tomaatti-paistos kuten Nigella Lawson sen tekee

tarvitset
4 isoa siivua pekonia
2 tlk valkosipuliöljyä
1 tomaatti, kuutioituna
2 tlk worcestershire kastiketta
2 rkl silputtua persiljaa
mustapippuria

on hyvää sellaisenaankin, mutta käy myös leivän kera nautittavaksi.

leikkaa pekoninsiipaleet kutakuinkin neliskulmaisiksi kappaleiksi - 3-4 palasta joka siivusta. Lämmitä öljy pannulla. Kun öljy on kuumaa, paista pekoni rapeaksi. Siirrä pekoni pannulta talouspaperille valumaan. Paista tomaattikuutiot samassa pannussa (rätisee ja roiskuu, kun lisäät märät tomaatit mehuineen kuumaan öljyyn), mausta worcestershirekastikkeella, sekoittele ja lisää pekoni. Sekoita pekoni ja tomaattipaistos ja kaada tarjoilulautaselle. Mausta pippurilla ja lisää persilja.

Minä tein tästä vähän toisenlaista versiota... ei ollut worcestershirekastiketta eikä balsamiviinietikkaa, joten käytin soijakastiketta sen sijaan. Käytin paketillisen amerikanpekonia - leikattuna noin 6-8 palaseen/siivu ja 2-3 tomaattia isohkoina paloina. Laitoin tomaatin pikkukulhoon ja maustoin kulhossa, ennen paistamista, soijalla ja pippurilla. Tähän tulee himo...

Suolaistahan siitä tulee, kun sekä pekonissa että soijassa on suolaa, joten jos et suolaisesta pidä (kuten minä - varmaan menee verisuonet tukkoon pian) niin älä käytä soijaa. Voin kuvitella että omenaviinietikka toimisi loistavasti myöskin, varsinkin jos lisää pikkuisen siirappia tai fariinisokeria tai...

Rachael Ray ja Superbowl snacks...

Twist-a-Ronis - Pepperonipizzakikkarat

Pizzakastike - dippaukseen
1 rkl extra virgin oliiviöljyä
1 pieni sipuli, hienonnettuna
1/2 vihreästä paprikasta - hienonnettuna
1 tl chilipippurihiutaleita (jos haluat)
4,5 - 5 dl murskattuja tomaatteja - minkä kokoisia purkkeja/paketteja nyt löytyy kaupasta)
suolaa ja pippuria

Paista hetki sipulia, paprikaa ja chiliä, kunnes sipuli on pehmeää. Lisää tomaatti, mausta suolalla ja pippurilla. Kiehauta ja keitä noin 10 minuuttia.

Purkillinen valmista pizzataikinaa
24 siivua pepperonimakkaraa
2,5 dl mozzarellajuustoa (tai mitä juustoa nyt pizzassa käytät)

Laita uuni lämpeämään 200°. Voitele uunipelti.
Levitä pizzataikina auki (valmis pizzataikina purkissa on esikaulittu) jauhoitellu pöydälle neliskulmaiseksi levyksi.
Peitä puolet taikinasta pepperonisiivuilla - jätä pari sormenleveyttä toisesta reunasta tyhjäksi.
Levitä päälle puolet juustosta.
Taita tyhjä puoli täyden puolen päälle ja paina puoliskot yhteen. Voit jopa kaulita muutaman kerran. (Ei ole tarkoitus kaulita täytettä taikinan sisään, vain saada täytteet uppoamaan hiukan paremmin taikinaan.)
Leikkaa taikina 8-10 suikaleeksi - saat 2-3 cm leveitä suikaleita - ota suikale kummastakin päästä ja väännä pari kertaa, että saat kierteitä tikkuun. Laita pellille ja uuniin, noin 10-15 minuuttia.

Tarjoillaan dippikastikkeen kanssa.

Ja tässä video siitä kuin Rachael itse tekee näitä.
http://www.rachaelrayshow.com/?q=videos/rachs-twist-a-roni

TIETENKIN voit käyttää haluamaasi täytettä ja tehdä pizzataikinan itse.

Tässä on Terhin keittiöstä "rapsakka" pizza resepti
ja "The Lady is a Champ" Angela kokkaa... kotipizzaa :-)
Marien ruokaohjeista Feta-pesto-hyrrät, jotka sopivat teemaan loistavasti

Kananrintafileet hapankerma-sipuli-chipseillä kuorrutettuna sinihomejuustodippikastikkeen kera

1/2 l vehnäjauhoja
suolaa ja mustapippuria
-
300 g pussillinen hapankerma-sipuli-perunalastuja
-
1 kananmuna
2 rkl maitoa
-
1/2 kg kananrintapaloja, leikattuna 3-4 cm paksuiksi suikaleiksi
-
1 dl hapankermaa, smetanaa, kermaviiliä
1 dl sinihomejuustoa
1 shalottisipuli hienonnettuna
vähän tabascoa maustamiseen
1/2 sitruunan mehu
Vähän maitoa, jos kastiketta pitää ohentaa


Laita uuni lämpeämään  180°.
Valmistele uunipelti laittamalla ritilä pellille.

Mausta jauhot suolalla ja pippurilla ja laita matalaan astiaan kananrintapalojen jauhottamista varten.
Murskaa perunalastut pikkumuruiksi ja laita toiseen matalaan astiaan.
Sekoita muna ja 2 rkl maitoa ja laita kolmanteen astiaan.
Jauhota kananpalat, kastele munaan ja peitä perunalastumurskalla. Se käy paremmin, jos käytät yhtä kättä kuivien aineiden käsittelyyn ja toista märkien aineiden käsittelyyn - siis märällä kädellä kanat jauhoon - kuivalla jauhoista munaan - märällä munasta perunalastuihin ja kuivalla perunalastuista pellille.
Kun kananpalat on kuorrutettu ja pellillä, paista paloja uunissa 15-20 minuuttia, kunnes kullanruskeita ja kananpalat kypsiä. Sen näkee siten, että työntää tikun kanaan ja ulos tulee väritöntä nestettä.

Kun rintapalat ovat uunissa, tee dippikastike.
Sekoita hapankerma, sinihomejuusto, sipuli ja mausteet. Jos kastikkeesta tulee liian paksua, lisää vähän maitoa.

Tarjoile kanansuikaleet dippikastikkeen kanssa, ja laita muutama sellerinvarsi ja porkkanatikku mukaan, jos haluat.