Ruotsalainen suklaakakku, Kladdkaka - tahmakakku

2 munaa
3 dl sokeria
100 g voita/margariinia
1/4 tl suolaa
3 tl vanilliinisokeria
4 rkl kaakaojauhetta
1½ dl vehnäjauhoja

Sulata rasva.
Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi, lisää munavaahtoon toisiinsa sekoitetut kuivat aineet.
Lisää rasva ja sekoita tasaiseksi.
Kaada vuoalle ja paista noin 23-30 min +175 asteessa.


Tahmakakkumuffinit

2 munaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljaa
50 g voita
0.5 dl ruokaöljyä
1 dl vaaleasiirappia
2 dl vehnäjauhoa
1 dl hyvälaatuista kaakaota
1 tl leivinjauhetta
1 kpl hyppysellinen suolaa
100 g tummaa laatusuklaata 70%

kermavaahtoa ja tuoreita marjoja koristeeksi

Esilämmitä uuni 175 asteeseen.
Vatkaa munat, sokeri ja vanilja vaahdoksi.
Sulata voi, kaada joukkoon ruokaöljy ja siirappi, sekoita munavaahtoon
Sekoita vehnäjauho, kaakao, leivinjauhe ja suola ja käännä varovasti taikinaan.
Pienennä suklaa, sulata vesihauteessa ja sekoita taikinaan.
Laita paperivuoat muffinssivuo'an koloihin ja täytä 2/3 taikinalla.
Paista uunin keskitasolla n. 12 minuuttia. Muffinssit painuvat kun otat ne uunista. Niissä pitäisi olla vähän pehmeä, "tahmainen" keskus. Anna jäähtyä. Tarjoile kermavaahdon kanssa.

Hallattaren herkuista löytyi vielä kaksi tahmaista suklaista reseptiä:
(Sivulta löytyy useitakin vähemmän tahmaisia suklaisia reseptejä ;-))

Tahmea suklaakakku
6 annosta

200g tummaa suklaata
150g voita
4 munankeltuaista
2½ dl sokeria
3 dl mantelijauhetta
3 rkl vehnäjauhoja (gluteenitonkin käy)
4 munanvalkuaista

vuokaan:
Voita
5 rkl sokeria

Kuumenna uuni 180 asteeseen.
Voitele 6 pientä annosvuokaa tai uuninkestävää kahvikuppia ja leivitä ne sokerilla.
Sulata suklaa ja voi mikroaaltouunissa.
Erottele munankeltuaiset valkuaisista. Vaahdota munanvalkuaiset.
Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Lisää suklaa-voiseos keltuaisvaahtoon. Lisää joukkoon mantelijauhe ja vehnäjauhot. Sekoita lopuksi joukkoon valkuaisvaahto. Jaa taikina vuokiin.
Aseta vuoat vesihauteeseen laakeaan uunivuokaan.
Kypsennä 180 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.


Ranskalainen suklaakakku ilman jauhoja:

* 200 g tummaa suklaata
* 200 g pehmeää voita
* 200 g sokeria
* 4 munaa keltuaiset ja valkuaiset eroteltuna

Kuumenna uuni 190 asteeseen.
Voitele pyöreä kakkuvuoka (22 cm).
Paloittele suklaa ja sulata se vesihauteessa. Lisää voi ja sekoita lastalla tasaiseksi.
Lisää puolet sokerista keltuaisten joukkoon ja vatkaa, kunnes seos on vaaleaa. Yhdistä keltuaisvaahtoon suklaaseos.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää loppu sokeri useassa erässä edelleen vatkaten, kunnes vaahto on kiiltävää.
Yhdistä valkuaisvaahto kevyesti lastalla nostellen suklaaseokseen.
Levitä taikina vuokaan ja kypsennä 40 minuuttia eli kunnes kakun keskelle pistettyyn tikkuun ei jää taikinaa.
Anna kakun levätä huoneenlämmössä 10 minuuttia ja kumoa se sitten vuoasta.
Rapeakuorinen kakku muistuttaa rakenteeltaan vanukasta tai moussea ja se tarjotaan lämpimänä tai kylmänä kermavaahdon kera.

Helppo ranskalainen suklaakakku (kotikokki.netistä)

200 g voita sulatettuna
3 dl sokeria
2 kpl kananmunia
2 rkl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl kaakaojauhetta
 
Sekoita kaikki aineet keskenään ja kaada (voideltuun) piirakkavuokaan.
Paista 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä sisältä hiukan löysäksi.
Tarjoa kakun kanssa esimerkiksi vaniljajäätelöä ja suklaakastiketta.
Kerma- ja vaniljakermavaahtokin käyvät hyvin tämän kanssa.