Mokka-toffeerouhe-suklaaterriinijäädyke (onpa nimikammotus)

tarvitset

ohuita, hyvin suklaisia keksejä, kuin Dominot ilman täytettä.
300 g mascarpone-juustoa, tuorejuustoa tms
1 dl sokeria
1 rkl vaniljaa
3 dl vispikermaa
1 dl toffeen palasia
100 g suklaata, sulatettuna
1 rkl suklaajauhetta
2 rkl pikakahvijauhetta

vuoraa leipävuoka muovikalvolla niin että muovia riittää vielä vuoan peittämiseen kun olet täyttänyt sen.
Laita vuoan pohjalle kolme keksiä.
Vatkaa juusto ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vanilja joukkoon.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele kerma juustovaahtoon.
Ota 1/3 juustovaahdosta ja sekoita siihen toffeenpalaset
Sekoita toiseen kolmannekseen sulatettu ja jäähdytetty suklaa ja kaakao.
Sekoita kahvijauhe 1 tl kiehuvaa vettä, jäähdytä ja sekoita se loppuun juustovaahtoon.
Levitä kahvivaahto keksien päälle vuokaan.
Päällystä kekseillä. Ei haittaa jos keksit joutuvat vähän päällekkäin, mutta yritä pitää ne yhdessä kerroksessa.
Levitä suklaavaahto seuraavaksi vuokaan.
Kerros keksejä ja lopuksi toffeevaahto.
Käännä vuoan laitojen yli roikkuva muovikalvo vaahdon päälle ja jäädytä.

Kun on aika nauttia jäädyke, ota vuoka pakastimesta, avaa muovi ja kumoa jäädyke. Poista muovi kokonaan ja anna pehmittyä viitisen minuuttia. Leikkaa viipaleiksi.

Voit käyttää suklaakeksien sijasta kakkuviipaleita - niin kuin tekisit voileipäkakkua - ja täyttää välit jäätelöllä. Koristele jäätelökakku kermavaahdolla ennen tarjoilua. (Esim. suklaakakkua ja välissä mansikka- ja vaniljajäätelöä... Tai appelsiinikakkua ja välissä tiikerijäätelöä.)
Voit myös käyttää keksien sijasta paahdettuja kookoshiutaleita ja korvata juustovaahdon sorbeteilla. Tosi "trooppinen" jälkiruoka.
Voit käyttää marenkia tai marenkimuruja, pähkinänmuruja, keksin/pikkuleivän/kakunmuruja, korvata suklaakeksit pipareilla ja maustaa jäädykkeen esim. puolukkahillolla. On hyvää ihan ilman mausteitakin, vain juustotäytteellä.