Olen vähän huono bloginpitäjä. Anteeksi. Sitten pääasiaan ;-)

Suklaapatee

120 g hyvää suklaata
1 dl voita
5 munankeltuaista
1 dl sokeria
1 1/2 dl hyvää kaakaota (hollantilaista)
3 3/4 dl vispikermaa

Valmistele vuoka vuoraamalla se muovikelmulla. Voit käyttää mitä tahansa muottia, mutta pitkulainen leipävuoka (pateevuoka) on tavallisin.

Sulata voi ja suklaa vesihauteessa. Anna jäähtyä.
Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
Sekoita joukkoon kaakao ja suklaavoiseos.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja käännä suklaaseokseen.
Kaada seos vuokaan, peitä muovikalvolla ja anna asettua jääkaapissa kaksi tuntia.

Käännä patee tarjoilulautaselle ja poista muovikelmu. Koristele haluamallasi tavalla. Tarjoile siivuina. Oikein hyvää kerman, kermavaahdon, vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa. Oikein hyvää myös vadelmakastikkeen kera.

On tpdella hyvä päivällisjäliruoka, lyksikäs, vaikuttava ja helppo tehdä, sekä tehdään hyvissä ajoin ennen tarjoilua, joten voit käyttää aikaa muuhun.

Suklaa-päärynähillo

3-4 päärynää
3-4 rkl fariinisokeria, raakasokeria tai demerarasokeria
150 g suklaata

Kuori päärynät ja poista tarvittaessa siemenkota ja kovat palat. Leikkaa paloiksi, sekoita sokeri joukkoon ja anna mehustua pari tuntia.
Keitä puolisen tuntia, kunnes päärynä on pehmeää. Kuori vaahto, jos sitä tulee. Pidä silmällä seosta, jotta se ei pala pohjaan.
Kun hillo on valmista, anna sen jäähtyä hetki, ja sekoita sitten joukkoon palasteltu suklaa.
Sekoita ja purkita.

Voit korvata ruskean sokerin hillosokerilla ja päärynät millä tahansa hedelmällä. Erityisen hyvää suklaahilloa tulee vadelmista ja banaanista. (Juu, banaanihilloa... koska siinä on suklaata mukana, banaanin tummuminen ei haittaa.)

Kokeile paahtoleivällä, letuilla, kakuntäytteenä - ja kakkutaikinassa... Pari ruokalusikallista kakkutaikinassa antaa mukavan maun suklaakakkuun.