.1107261.jpg

Englanninlakupalat (leivonnainen, ei karkkia)

150 g voita paloina
1/2 dl kevytmaitoa
1 dl vaaleaa siirappia
250 g paketti vaniljakeksejä, esim. Marie
3 rkl kookoshiutaleita
375 g lakritsikonvehteja (englanninlakua, all sorts)
200 g tummaa suklaata
30 g kookosrasvaa

Vuoraa ja voitele uunipannu
Sekoita voi, maito ja siirappi. Keitä kunnes voi on sulanut ja seos on tasaista. Kaada isoon kulhoon.
Murskaa keksit ja pilko lakritsit.
Sekoita keksinmurut, kookoshiutaleet ja lakritsinpalat ja sekoita.
Painele taikina pellin pohjalle ja aseta jääkaappiin n. 30 min.
Sulata suklaa ja kookosrasva vesihauteessa. Sekoita kunnes suklaa ja kookosrasva ovat sulaneet ja sekoittuneet.
Kaada taikinalevyn päälle.
Laita takaisin jääkaappiin asettumaan tunniksi.
Leikkaa paloiksi.

------------------------------------



Brownie Thins - Ohuet suklaaleivät

6 rkl voita kuutioina
120 g tummaa suklaata hienonnettuna
1 1/4 dl sokeria
1 suuri kananmuna
3 rkl + 1 tl jauhoja
1/4 tl vaniljaesanssia
1/4 tl manteliesanssia
hyppysellinen suolaa
3/4 dl pistaasipähkinöitä hienonnettuna

Esilämmitä uuni 180 asteeseen.
Voitele 2 uunipeltiä.
Sulata voi ja suklaa vesihauteessa tai mikrossa.
Vatkaa sileäksi.
Lisää sokeri ja muna, vatkaa sileäksi.
Kääntele jauhot, esanssit ja suola taikinaan.
Anna taikinan seistä 10 minuuttia.

Lusikoi taikinasta 12 möykkyä kummallekin pellille. Ota voideltu muovikalvo ja levitä se pikkuleipien päälle ja painele möykyt tasaiseksi. Ripottele pistaasiot pikkuleiville. Paista n. 7 min.
Anna pikkuleipien jäähtyä hetki pellillä ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään.

------------------------------

Vaahterasokerikaramelli

5 dl puhdasta vaahterasiirappia

Laita siirappi kattilaan ja keitä, kunnes massa saavuttaa 111 asteen lämpötilan (helmivaihe). Ota pois lämmöltä ja anna jäähtyä 40-asteiseksi. Vatkaa massaa puukauhalla useita minuutteja, kunnes massa saa vaalean toffeevärin ja muuttuu jähmeäksi. Painele massa karamellimuotteihin tai muovaile siitä litteitä kakkuja. Anna jäähtyä, kumoa muoteista ja nauti ;-)