Herkkuvanukas - "delicious pudding" - on Australialainen nopea uunissa tehtävä vanukas. Siinä on pinnalla kakkumainen kerros ja pohjalla paahtovanukasta muistuttava "vaniljakastike". Se on hyvä, vanhanaikainen anglikaaninen resepti ja maistuu parhaimmalta vastavalmistettuna löysän kermavaahdon kera.
60 g voita
200 g sokeria
3 munaa
1 rkl sitruunankuorta
1 dl sitruunamehua
2 1/2 dl maitoa
60 g jauhoja
Vatkaa voi, sokeri ja sitruunankuori vaahdoksi. Sekoita joukkoon keltuaiset, jauho, sitruunamehu ja maito - tässä järjestyksessä.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja kääntele varovasti taikinaan.
Kaada voideltuihin annosvuokiin (voit käyttää uuninkestäviä puurokulhoja tai teemukeja. Tai tehdä yhdessä uunivuoassa.)
Laita syvälle pellille ja uuniin, kaada sitten pellille 1/3 kiehuvaa vettä.
Paista 200 asteessa n. 45 minuuttia. Pinnan pitäisi olla ruskea ja pinnan alla munamaidon pitäisi olla hyytynyt.
Jos haluat hienostella, voit siivilöidä tomusokeria vanukkaan pinnalle.
perjantai, 4. heinäkuu 2008