Löysin Bella Vanillan blokista punajuurimuffinien ohjeen.

Punajuurikakku

5 dl raastettua punajuurta
2 1/2 dl öljyä
2 1/2 dl sokeria
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
1 tl muskottipähkinää
1 dl kookoshiutaleita

Sekoita kaikki ainekset ja paista 180 asteessa n. tunnin.
Maistuu erityisen hyvältä inkiväärillä maustetun vatkatun kerman kanssa :-)

On varmaan hyvää ja kaunistakin, vaaleanpunainen kakku sopisi varmaan kivasti tytön synttärikakuksi - ja kun siinä on punajuurta, niin on mineraaleja ja kuitujakin kakussa.

Minulla ei ole mitään ongelmia kuvitella kasviksia ja juureksia leivonnaisissa. Porkkanakakku on suosikkiani - sopivasti suolainen ja makea juustokuorrutuksella... Ja majoneesikakun ohjeen olen julkaissut blokissani, eikä senkään suhteen ole vaikeuksia. Anthony Bourdainilla on... Vaikka majoneesi on melkein kokonaan öljyä ja munia, eikä etikkakaan kakkuresepteissä ole outo näky. Mutta kun hain punajuurikakun reseptiä, törmäsin kummajaiseen, josta en taida selvitä... sipulia kakussa...

Suklaa-sipuli-punajuurikakku

Hienonna 1 sipuli ja kuullota se paistinpannulla. Lisää puolisen kiloa raastettua punajuurta ja 1 rkl balsamiviinietikkaa ja anna muhia viitisen minuuttia.

Tee haluamasi suklaakakun taikina.

Lisää punajuuripaistos kakkutaikinaan. sekoita hyvin ja paista suklaakakkusi.

Kuorrutus: Värjää 2 dl bulgarianjugurttipurkillinen punajuurimehulla vaaleanpunaiseksi ja peitä sillä kakku.

No... eihän sipuli itsessään suolaiselta maistu. Mutta... on vähän sama tunne kuin valkosipulijäätelön tai -toffeen kanssa. (Tietenkin valkosipulijäätelö ei ollut jälkiruokaa vaan suolainen, jäinen alkupala, mutta silti... jäätelö sanana on makea).
Ja kun vielä päälle tulee ei-makea kuorrutus...