250 g jauhoja
50 g sokeria
175 g voita, pieninä kuutioina
1 suuri muna vatkattuna

täyte:

1 kg metsämansikoita
200 g creme fraichea
1 1/2 rkl tomusokeria
1/2 tl vaniljaa
2 rkl sokeria
viinilasillinen vettä


Taikina:
Sekoita jauhot ja sokeri ja hakkaa voi joukkoon kunnes sinulla on hienoa murua. Voit käyttää teholeikkuria. Lisää munaa ja sekoita taikinaksi. Lisää vettä, jos taikina on liian kuivaa. Kiedo taikina muovikalvoon ja laita jääkaappiin odottamaan.

Puhdista metsämansikat ja jos ne on happamia, ripottele vähän sokeria pinnalle.

Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen

Voitele pikkuvuoat. Ota taikina jääkaapista ja kauli se levyksi. Vuoraa vuokaset. Naputtele haarukalla muutama reikä pohjiin ja paista 15-20 minuuttia. Pidä vuokasia silmällä - jos taikina alkaa kuplia, ota vuoat uunista ja pistä reikä kupliin. Kun torttuset ovat kullanruskeita, anna niiden jäähtyä.

Tee siirappia: keitä 2 rkl sokeria vedessä muutama minuutti. Anna jäähtyä.
Sekoita tomusokeri ja vanilja creme fraicheen ja anna asettua jääkaapissa.

Kun on aika tarjoilla torttuset, täytä kuoret creme fraichella, asettele metsämansikat päälle ja penslaa siirapilla.

----------------------------------

Voit käyttää creme fraiche -sekoituksen sijaan esim. vaniljalla maustettua rahkaa tai turkkilaista jogurttia, tai sekoittaa tuorejuustoa kermavaahtoon tai käyttää vaniljakiisseliä.

Metsämansikat voi korvata millä tahansa marjoilla ja hedelmillä.