Pähkinävoikiekot

 

7 1/2 dl tomusokeria

100 g voita

1 tl vaniljaa

3 dl maapähkinävoita

1 rkl maitoa

 

Vaahdota voi, tomusokeri ja vanilja, sekoita taikinaan maito.

Jaa massa kolmeen osaan. Kauli osat levyiksi leivinpaperien välissä yksi kerrallaan ja levitä kullekin levylle 1/3 pähkinävoista. Pyöritä rullalle, kuin tekisit korvapuusteja ja kääri muovikalvo tangon ympärille. Anna asettua jääkaapissa tunnin ajan. Leikkaa kovettunut tanko siivuiksi ja tarjoile.

 

Appelsiinipallot

 

7 1/2 dl tomusokeria

500 g ohuita vaniljakeksejä muruina

100 g voita, sulatettuna

2 1/2 dl hienonnettuja saksanpähkinöitä

1 1/2 dl appelsiinimehutiivistettä

kookoshiutaleita tai pähkinämurskaa

 

Sekoita tomusokeri, keksinmurut, voi, pähkinämurska ja appelsiinimehu kulhossa tasaiseksi massaksi. Pyörittele taikina 2-3 cm palloiksi ja pyörittele pallot kookoshiutaleissa. Anna asettua jääkaapissa.

 

 

Suklaajuustopallot

 

2 pakettia suklaatäytekeksejä (Domino)

1 paketti tuorejuustoa (200-250 g)

2 isoa taloussuklaalevyä (voit käyttää mitä tahansa suklaata)

 

Murusta suklaakeksit kunnolla, joko isossa muovipussissa kaulimella hakaten tai teholeikkurissa.

Sekoita 3/4 keksinmuruista ja tuorejuusto tasaiseksi taikinaksi, Pyörittele taikina 2-3 cm palloiksi ja anna kovettua jääkaapissa. Sillä aikaa sulata suklaa. Upota palloset suklaaseen ja nosta suklaasta loppuun keksinmuruun, ja siitä lautaselle. Anna asettua jääkaapissa vähintään tunnin.

 

 

Kaurapallot

 

250 g voita

2 1/2 dl sokeria

7 1/2 dl kaurahiutaleita

1 rkl vaniljasokeria

1 rkl kaakaota

1/2 dl kylmää kahvia

kookoshiutaleita

 

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kaurahiutaleet, vanilja, kaakao ja kahvi joukkoon ja sekoita tasaiseksi massaksi. Pyörittele taikina 2-3 cm palloiksi ja pyörittele pallot kookoshiutaleissa. Anna asettua jääkaapissa.