Edelleen... Siis lähtöpaino oli 112 kiloa. Nyt painan 105 kiloa. Olen iloinen kadonneista seitsemästä, mutta edelleenkin yli sata kiloa... ja kun olen "alipitkä". "Vain" 168 senttiä. BMI edelleen reilusti yli kolmenkymmenen. Joten - syvä huokaus. Jupsuk.

Suklaakakkua tekee mieli... sellaista isoa, suklaista, rasvaista, kalorikasta, hiilihydraattipitoista, josta voi pahoin sitten jälkeenpäin, muttei haittaa :-D

 

Saa olla koristeltu marsipaanilla ja mozartinkuulilla ;-) Tai Lindtin suklaapalloilla... Söisin koko kakun nyt.

Kuva on muuten Mojka Osojnicin, kansikuva kirjaan jossa isä opettaa tyttärelleen kellon suklaakakun avulla.

Ja sitten kirjoitan kirjaa jossa sankaritar rakastaa sitruunoita. He laittavat kaikenlaista ruokaa sitruunoista. Katsoin myös tässä pari päivää sitten ensimmäisen osan sarjasta "Samantha Who?" ja siinä sankaritar piti sitruunaruuduista.

En kieltäytyisi niistäkään... paitsi että kieltäytyisin, tietenkin, tällä hetkellä, koska haluan alle sadan kilon ennen kuin syön sokeria. Atkinssi on pitkästyttävä, ikävä ja tappelen mielihalujen kanssa koko ajan, enkä voi hyvin moisesta valkuaisaine-rasva-dieetistä, mutta se on tehokas. 7 kiloa 18 päivässä. Parempi kuin mikään muotilehden ihmedieetti. Mahanahka alkaa tosin jo roikkua. Mikä on huono puoli pikalaihduttamisen kanssa.

Sanovat ettei elimistökään kovin pidä pikalaihdutuksesta, mutta pikalihotuksella ne läskit tulivatkin. Joulua ennen painoin suurinpiirtein yhtä paljon kuin nyt, vuosi sitten painoin 10 kiloa vähemmän kuin nyt, 10 vuotta sitten 30 kiloa vähemmän.

Siis - sitruunaruutuja.

taikina:
250 g voita
5 dl jauhoja
1,5 dl tomusokeria

täyte:
4 munaa, vatkattuna
5 dl sokeria
4 rkl jauhoja
1/2 dl sitruunamehua
1 rkl sitruunan raastettua kuorta
lisää tomusokeria

Esilämmitä uuni 180 asteiseksi.
Sekoita voi, jauhot ja tomusokeri.
Taputtele taikina uunivuokaan (n 30 x 20 senttiä)
Paista 18-20 minuuttia.

Vatkaa munat, sokeri, jauhot, sitruunamehu ja kuori kuorrutukseksi.
Kaada taikinakerroksen päälle uunivuokaan.
Paista vielä n. 20 minuuttia.

Irrota kuorrutus vuoan reunoista, leikkaa ruuduiksi ja siivilöi tomusokeria päälle kun ruudut ovat vielä lämpimiä.

Kääretorttuakin tekee mieli. Sain joululahjaksi pienen, taskukokoisen leivontakirjan, jonka kannessa on todella herkullisen näköinen kääretorttu... Unelmatorttu, tai sen tapainen, jossa suklaataikina on maustettu kahvilla ja kermatäyte kahviliköörillä. (Siis vispikermaa täytteenä, ei voikräämiä...)

Tässä muuten todella soma vaaleanpunainen kääretorttu. Voisi hyvin värjätä kakkutaikinankin vaaleanpunaiseksi karamellivärillä.

Joo, ja sitten sain kotilieden kalenterin lahjaksi myöskin. Äiti tapaa antaa siskolleni ja minulle suomen sokerin ja kotilieden ilmaiskalenterit, koska niissä on suomalaiset nimipäivät, ja me asumme Ruotsissa. Kannessa oli todella herkullinen luumupiirakka.

En nyt kyllä ole ihan varma oliko se kotilieden kalenteri... en löydä kuin Bühlin luumupiirakan ohjeen kotilieden reseptisivuilta, eikä se kuulosta oikealta...

[korjaus: ei ole kotilieden eikä suomen sokerin (siis dansukkerin) kalenteri, vaan valion kalenteri ja luumupiiraiden ohje on tässä.)

No, mieheni tekee coleslawta, jota aion syödä paistetun pekonin kanssa. On todella hyvää, rapeat, suolaiset pekoninpalat ja pehmeä, kermainen coleslaw. Ilman porkkanaa, tosin.

Coleslaw tehdään helposti niin, että kaali raastetaan tai leikataan ihan hienoiksi rihmoiksi ja sitten se "kaltataan" - en muista nimeä, kaadetaan kiehuvaa vettä päälle, jotta kaali vähän notkistuu. Sitten sekoitetaan majoneesista kastike, maustetaan vähällä sinapilla ja mustapippurilla, ehkä vielä vähällä sitruunalla, ja kaali sekoitetaan majoneesiin. Kaalissa on hyvin vähän hiilihydraatteja ja majoneesissa ei tarvitse olla yhtään, jos valitsee sopivan sortin. Sinapinkin tulee olla sokeritonta.
(ja mieheni sekoittaa majoneesin turkkilaiseen jogurttiin ja maustaa sen sinapilla, mustapippurilla, suolalla, chilillä ja currylla.)

Luen - tyhmä kun olen - edelleenkin ruokablokeja, ja Cream Puffs in Venice teki oloni vaikeaksi puhumalla Kaiserschmarrenista (pannukakku paistinpannussa) ja toffeetorttusista... En tosiaankaan halua vastustaa kinuskia, toffeeta ja muita kermakaramellisia herkkuja. Muuten, siinä joululahjakeittokirjassa oli ihan ensimmäisen kinuskilla kuorrutettu suklaakakku. Sitä tehdään sitten kahden viikon päästä ihan varmalla.